Historie

Steinkjer Auksjonsforretning ble startet i 1948 av Ragnar Oluf Schult-Jessen, bestefar til nåværende driver. Hans sønn, Georg har drevet auksjonen frem til våren 2000 da tredje generasjon, hans sønn Odd-Ragnar, tok over. Auksjonen drives på samme måte som den har gjort i alle år.

Auksjonarius Ragnar-Oluf Schult-Jessen født 29.juli 1895, var en særpreget og fargerik skikkelse av den gamle garde i Steinkjer. Mest kjent var han som humørspreder og skrønemaker, og særlig husker mange han som en dyktig forteller av sin onkels Martin Kvennavika-historier. Han hadde også gjerne en saftig replikk i dagliglivet, og han var også å se på revyscenen. Med sin buldrende og kraftige stemme hadde han ingen vansker med å bli hørt verken på amatørscenen eller i gata.

Ragnar-Oluf kom i fra Skogn og han kom tidlig med i foreningslivet. Sitt første verv hadde han som formann i barnelosjen, og senere kom han i ledelsen både i travlaget og skytterlaget. Da han som voksen bosatte seg i Steinkjer, fikk han også en rekke tillitsverv innen foreninger. Automobilklubben, skiklubben og Egge Bondelag for å nevne noen.

Steinkjer Skiklubb satt han i styret i ca 20 år, hvorav 10 år som formann.

Han startet auksjonsforretning i 1948 en forretning han drev sammen med sin sønn til han tok over i 1972.

Han hadde alle egenskaper for å være en god auksjonarius. Tilsynelatende likte han å stå foran et stort publikum, og folk likte hans friske replikker og ungdommelige humør.

Ragnar-Oluf var gift med Solveig (Sannan) fra Trondheim. De fikk ei datter Ann-Mari og sønnen Georg Edvard.

Ragnar-Oluf døde 14.mars 1975, nesten 80 år gammel.

Portrettmaleri av Georg,

malt av Toril Benum i 2002

Auksjonarius Georg Edvard Schult-Jessen født 27.oktober 1924 arvet mye av sin far. Han likte å være i sentrum og likte alltid å stått på auksjonsscenen. Georg drev auksjonen alene frem til 2000 da sønnen Odd-Ragnar tok over.

Georg hadde et stort hjerte og behandlet alle likt enten det var folk med eller uten penger. Han hadde særlig et godt hjerte til de som sto lavest her i samfunnet.

Georg gikk formelig i fotsporene til sin far i ett og alt. I og med at faren var så aktiv på mange fronter, var det Georg som drev auksjonsforretningen.

Georg var aktiv i Røde Kors og han kjørte sykebilen for Røde Kors en periode.

Georgs store hobby var laksefiske og da særlig i Namsen. Der drog han i land mange store lakser.

Georg var gift med Solveig (Schefte) fra Stjørdal inntil hun døde i 1992. De fikk to sønner, Odd-Ragnar og John Richard som døde bare 33 år gammel.

Georg døde 12.august 2005 80 år gammel.

Auksjonarius Odd-Ragnar Schult-Jessen født 28.april 1946, tok over forretningen i 2000 og driver den på samme måten som sine to forgjengere.

Auksjonsforretningen holder til på samme plassen som i alle år på Nordsida i Steinkjer (Ølvegata 15A). Her finnes stort sett alt fra prestekjole til kaffe og Wienerbrød. Mange er innom butikken for å slå av en prat, den har blitt et pustehull i den travle hverdagen.

Odd-Ragnars store hobby har i alle år vært travhester, han har eid og trenet noen selv også.

Odd-Ragnar er gift med Anne-Sofie (Ødegaard) fra Levanger. De har to barn, datteren Jeanette og sønnen Ragnar-Oluf.

Se fra den gamle butikken:

Norge rundt 2.des.2011